VMI VibShape

mozgásanimációs szoftver

Cikkszám: vmi-vibshape-mozgasanimacios-szoftver Kategória:

Leírás

Windows-alapú mozgásanimációs szoftver

 

A VibShape Windows-alapú mozgásanimációs szoftver segítségével láthatóvá tehetők mindazok a deformációk, mozgások és rezonanciák, melyek gépek, állványok, csőhálózatok, tartályok alkotóelemeinek gyors öregedéséhez és tönkremeneteléhez vezethetnek.

A VibShape által támogatott ODS-elemzés (Operating Deflection Shapes), más szóval lengéskép-elemzés módszerén alapuló diagnosztikai eljárással gépalapok törései, repedései, tartószerkezetek meggyengült pontjai jól behatárolhatók, állapotuk megbecsülhető. E roncsolásmentes vizsgálati módszer nagy előnye – különösen nagyméretű beton alapok esetében –  a szerkezet teljes keresztmetszetére vonatkozó indikáció, továbbá a klasszikus roncsolásmentes vizsgálatokhoz képest a szerkezet dinamikus viselkedéséről is informácóval szolgál.

Tulajdonságok

  • egyszerű kezelés
  • gyors modellkészítés
  • látványos eredmények
  • nyomtatható ábrák
  • az animációk a demoprogrammal
    együtt terjeszthetők és futtathatók
  • műszerfüggetlen

A Vibshape igen sok előkészített geometriai elemével lehetővé teszi a gyors modellkészítést és ezáltal a latványos eredmények elérését. Az animáció során a nézet beállításai teljes mértékben megváltoztathatók.

Ahhoz, hogy felharmonikus mozgásokat is meg lehessen jeleníteni, nemcsak a gerjesztő frekvenciájú mozgások, hanem az annak többszörösein található rezgések is modellezhetők.

Rendszerkövetelmények

 

Hardver:
CPUPentium (ajánlott: 200MHz vagy gyorsabb)
HDD2MB vagy több (ajánlott: min. 5 MB szabad kapacitás)
RAM32Mbyte vagy több (ajánlott: min 64 MB)
Grafika1024 x 768, 256 szín vagy több
Operációs rendszer:Windows95, Windows98, Windows2000, WindowsNT, Windows XP, Windows 7
Adatbevitel:A szükséges mérési adatok bármilyen műszerrel felvehetők, mely keskenysávú (forgásfrekvenciájú ill. forgásfrekvencia-többszörös) sáváteresztő szűrővel rendelkezik a rezgésamplitúdó-érték és a hozzátartozó fázisszög rögzítéséhez.