PIM ProfiTrend

mérőútkezelő/trendkészítő VibMinder/VibMinderPro műszerhez

Cikkszám: pim-profitrend-merout-trendkeszito-vibminder-vibminderpro-hoz Kategória:

Leírás

Gépállapotfigyelő és karbantartástámogató szoftver

 

A ProfiTrend elsősorban a VibMinderPro kéziműszer mérőút-felprogramozásához és adatainak fogadására, azok tárolására, automatikus határérték-kiértékelésére, trend- és beszámolókészítésre, valamint a karbantartási tevékenységek naplózására szolgál. Ezeken túlmenően a szoftver a hordozható VibMinder és a VibProfi, valamint a telepített VibOnline készülék adatainak feldolgozására is képes.

A ProfiTrend szoftverben tetszőlegesen sok üzem hozható létre. Meglévő üzemek, gépcsoportok és gépek egyszerű egérhúzással más helyre ill. (pl. üzemen kívül helyezés vagy lecserélés esetén) a raktárba is áthelyezhetők. Sorrendjük bármikor megváltoztatható.

Az ikonokkal ellátott faszerkezet az adatbázis legjobb áttekinthetőségét biztosítja és egyben minden mérőirány, mérőhely, gép és gép-csoport aktuális gép- és csapágyállapotát jelzi. Így azonnal megtalálhatók a kritikus helyek !

Minden gépcsoporthoz, géphez és mérőhelyhez sok hasznos információ fűzhető hozzá. A könnyebb eligazodás érdekében mindegyik elemhez akár fénykép ill. rajz is mellékelhető, amely gombnyomásra kinagyítható.

A ProfiTrend szoftverrel pillanatok alatt elkészíthetők a szükséges mérőutak: csupán az egérrel kell a kívánt üzemet a mérőút-mezőbe áthúzni, máris kész! Ugyanolyan egyszerű a mérőút áttöltése a műszerbe, valamint a mért adatok átvétele: a műszer csatlakoztatása és bekapcsolása után a program automatikusan megkeresi melyik soros porton van a műszer és ellenőrzi a típusát és állapotát.

A szoftverben mérési helyenként tárolható mérések száma gyakorlatilag korlátlan. Rögtön az adatok átvételekor az aktuális határértékek alapján történik a kiértékelés és riasztás (színjelöléssel). A mérőirányonként definiálható határértékek bármikor megváltoztathatók. A könnyebb kitöltéshez a szoftver az ISO 10816 szabvány kivonatát ill. a csapágyállapotra vonatkozó segédábrát (forrás: VMI) is megjeleníti.

ProfiTrend V2
A ProfiTrend szoftverrel gombnyomásra különféle trendeket lehet készíteni. Számtalan beállítási lehetőség révén mindenki tetszése szerint állíthatja be a trendek megjelenítését – két- ill. háromdimenziós ábrázolásban. A színek és feliratok szabadon változtathatók, az ábrák nagyíthatók, átskálázhatók és akár logaritmikusan is megjeleníthetők.

A ProfiTrend sokféle beszámoló automatikus készítését kínálja:

  • Gép- és csapágyállapot-beszámoló mérőirányról
  • Gépállapot-beszámoló mérőhelyről
  • Csapágyállapot-beszámoló mérőhelyről
  • Gépállapot-beszámoló gépről
  • Csapágyállapot-beszámoló gépről
  • Gépállapot-beszámoló gépcsoportról
  • Csapágyállapot-beszámoló gépcsoportról

Karbantartási adatok is naplózhatók a ProfiTrend szoftverben: egyszerűen válasza ki az érintett helyen az elvégzett tevékenységet és máris automatikusan történik annak naplózása. Soha többé nem lesz kérdés, hogy pont akkor miért változott meg a trend! A ProfiTrend szoftverben minden információt megtalál, ami a karbantartás hatékony szervezéséhez kell. Ha szükséges, visszakeresheti, hogy mikor cserélt utoljára csapágyat (és milyen típusra!), mikor volt kenőolajcsere, egyensúlyozás, tengelybeállítás.

Rendszerfeltételek:

 

Hardver:
Operációs rendszer:
min. Pentium 400 MHz, 20 Mbyte szabad merevlemezkapacitás
Win95, Win98, Win2000, WinME, WinNT, WinXP vagy Linux