VMI TrendView

adatgyűjtő/trendkészítő VMI Viber-X3 kéziműszerhez

Cikkszám: vmi-trendview-trendkeszito-viber-x3-muszerhez Kategória:

Leírás

Határértékfigyelő trend- és beszámolókészítő szoftver Viber-X3 műszerhez

A TrendView nevű szoftver egy könnyen kezelhető, WindowsXP/Windows7 alapú adattároló és trendkészítő PC-szoftver a Viber-X3 típusú rezgésmérő-adatgyűjtő kéziműszerhez. A TrendView a kéziműszer adatainak fogadására, azok tárolására, automatikus határérték-kiértékelésére, trend- és beszámolókészítésre szolgál. 

A gépcsoportok, a gépek és a mérőpontok tetszőlegesen nevezhetők el. Nagyon egyszerűen készíthetők új adatbankok, gyorsan felvehetők az új üzemek, gépek és mérőpontok. Egy-egy adatbankba 100 mérés vihető fel. A hőmérséklet-adatok szintén eltárolhatók.
 
Mérőpontonként könnyedén beállíthatók a mérendő széles-sávú rezgésszintek illetve csapágyállapot-értékek frekvenciatartománya. Az előjelzési és riasztási határértékek beállításával már mérés közben tájékoztatást kapunk, ha a géprezgés, illetve a csapágyállapot (mind a g alapú, mind a burkológörbe) elérte vagy meghaladta az előre beállított értékeket.
 
A TrendView szoftverben tárolt adatokból gombnyomásra előállíthatók a géprezgések és a csapágyállapotok trendjei. Csupán a megfelelő gépcsoporton belüli gépet illetve mérőhelyet vagy mérési irányt kell kiválasztani és rendelkezésre áll a trend.
 
TrendView V1.3.4.0
A kapott ábrák nagyíthatók, átskálázhatók. Minden mérési pont megjeleníthető sebesség, gyorsulás vagy elmozdulás alapon. Egyszerre több kiválasztott mérési pont trendje is ábrázolható. A mérési eredményekről gombnyomásra jegyzőkönyv nyomtatható.
 
Az effektívérték ill. trendjének kiértékeléséhez az ISO 10816-3 alapján készített segédtáblázat is segítséget nyújt. A csapágyállapot-jellemző értékeléséhez a VMI tapasztalati grafikonja ad tájékoztatást. A faszerkezetben megjelenített adatok ill. a trendekben szereplő mérések, valamint a trendek hátterének színei a beállított határértékeknek megfelelően változnak – így „ránézésre” azonnal kiszúrhatók a kritikus mérőhelyek ill. időpontok. A beszámoló bármikor kinyomtatható vagy szerkesztésre Word-be exportálható.
 
Időmegtakarítás céljából a leggyakrabban használt funkciók a felső ikonsoron (felhasználó által szerkeszthető!) is megtalálhatók.

 

Rendszerfeltételek

Hardver:
Operációs rendszer:
min. Pentium 200 MHz, 200 Mbyte szabad merevlemezkapacitás, 32 MByte RAM
WinXP vagy Windows

A Viber-X3 USB porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez.