VMI X-Trend

mérőútkezelő/trendkészítő X-Viber/X-ViberPro műszerhez

Cikkszám: vmi-x-trend-merout-trendkeszito-x-viber-x-viberpro-muszerhez Kategória:

Leírás

Rezgés- és trendelemző szoftver

Az X-Trend nevű szoftver egy könnyen kezelhető, Windows95/98/2000/XP alapú magyar nyelvű, adattároló és trendkészítő PC-szoftver az X-Viber típusú kéziműszerhez.

Az X-Trend a kéziműszer mérőút-felprogramozására és adatainak fogadására, azok tárolására, automatikus határérték-kiértékelésére, trend- és beszámolókészítésre szolgál.

Az X-Trend programban a gépcsoportok, a gépek és a mérőpontok tetszőlegesen nevezhetők el. Nagyon egyszerűen készíthetők új adatbázisok, például mintagépek és gépcsoportok másolásával, átszerkesztésével. A gépek ábrái, illetve fényképei grafikus fájlként (például .bmp, .jpg, .wmf vagy .gif formátumban) illeszthetők be az adatbázisba.

Az előjelzési és riasztási határértékek beállításával már mérés közben tájékoztatást kapunk, ha a géprezgés, illetve a csapágyállapot (mind a g-, mind az envelope-alapú) elérte vagy meghaladta az előre beállított értékeket.

Az X-Trend szoftverben elkészített adatbázis alapján pillanatok alatt elkészíthetők a X-Viber kéziműszer felprogramozásához szükséges mérőutak. A mérőút áttöltése, illetve a mért adatok átvétele nagyon egyszerű művelet: a műszer USB porton való csatlakoztatása után csupán egy gombnyomással indítani kell a kommunikációt, a többit a program automatikusan elvégzi.

Az X-Trend szoftverben tárolt adatokból gombnyomásra előállíthatók a géprezgések és a csapágyállapotok trendjei, ahol az ábrák nagyíthatók, skálázhatók. Egyszerre több kiválasztott mérési pont trendje is ábrázolható. A mérési eredményekről azonnal jegyzőkönyv is nyomtatható.

Amennyiben csak egy rövid – összefoglaló – beszámolóra van szükség, az „adatgyűjtés-beszámoló” automatikusan listázza a legutóbbi adatgyűjtés eredményeit, külön feltüntetve a határérték-túllépéseket.

Az X-Trend adatbázis-struktúrában lévő adatok, illetve a trendekben szereplő mérések, valamint a trendek hátterének színei a beállított határértékeknek megfelelően változnak – így „ránézésre” azonnal kiszúrhatók a kritikus mérőhelyek, illetve időpontok.

Rendszerkövetelmények:

Hardver:
CPUPentium (ajánlott: 200MHz vagy gyorsabb)
HDD500MB vagy több (ajánlott: min. 200 MB szabad kapacitás)
RAM32Mbyte vagy több (ajánlott: min 64 MB)
Grafika1024 x 768, 256 szín vagy több
Operációs rendszer:Windows95, Windows98, Windows2000, WindowsNT vagy Windows XP, Windows 7
Kommunikáció:Az X-Viber USB porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez.