TWave T8 gépállapot figyelő rendszer

TWave T8 gépállapot-figyelő rendszer

8-csatornás távfelügyeleti gépállapot figyelő

Leírás

Többcsatornás távfelügyeleti TWave T8 gépállapot-figyelő rendszer

A TWave T8 gépállapot-figyelő rendszer egyszerű megoldást jelent forgógépeinek felügyeletéhez. Kicsi mérete, alacsony fogyasztása, magas feldolgozási kapacitása, tárolási képessége, böngésző alapú szoftvere és Etherneten vagy akár interneten történő elérése alkalmassá teszik a modern gépdiagnosztikai és adatfeldolgozási igények teljes kielégítésére. Tökéletesen alkalmazható szivattyúk, ventilátorok, fogaskerék-hajtóművek, daruk, kompresszorok, szélturbinák, gáz- és gőzturbinák, valamint elektromotorok diagnosztikájához.

Tulajdonságok:

 • 8 db szimultán csatorna majdnem az összes áram/feszültség kimenetű érzékelőhöz
 • Akár 102,4 kHz mintavételi frekvencia (szimultán, minden csatornán)
 • 4 … 20 mA-, fordulatszám-, hőmérséklet- és relékimenet opcionálisan
 • Opcionálisan bővíthető kimenetekkel
 • Kisméretű kompakt kivitel, akár érintőképernyővel is
 • Kommunikáció: Ethernet (TCP/IP) és USB (Opció: WiFi)
 • Önállóan ill. hálózati eszközként is alkalmazható
 • Intelligens kiértékelő- és elemző PC-szoftver
 • Könnyű konfigurálhatóság
 • Online rezgéselemző szoftver (felhő-alkalmazás)
 • Kifejezetten költségkímélő rendszer

Üzemmódok:

A TWave T8 gépállapot-figyelő rendszer a legújabb generációjú hardveren alapul, mely egységenként akár 8 gyorsulásérzékelő és opcionálisan további 4 hőmérséklet (Pt100)- vagy fordulatszám- vagy áramkimenet (4 … 20 mA) teszi lehetővé a szükséges mérési adatok rögzítését.

Önálló gépfelügyelet és gépvédelem:

A TWave T8 egységhez csatlakoztatott pl. rezgésérzékelők jelei alapján a rezgéscsatornánként rendelkezésre álló digitális relékimenetek révén megvalósítható a forgógép folyamatos felügyelete/védelme. A böngésző alapú PC-szoftvernek köszönhetően könnyedén beállíthatók az előjelzés és riasztás rezgésszintjei gyorsulás és/vagy sebesség skálázásban. Sőt, csatlakoztatott forgásjeladó esetén definiálható az a fordulatszám-tartomány is, melyben (pl. felfutás, leállás során) ne szólaljon meg a védelem.

Integrálás folyamatfelügyeleti ill. szabályozó rendszerbe:

Az egység(ek)hez bekötött pl. rezgésérzékelők jelei alapján a csatornánként rendelkezésre álló szabványos, 4 … 20 mA áramkimenetek révén létrehozható a forgógép folyamatos felügyelete a meglévő folyamatirányítási/szabályozási (pl. SCADA/DCS) vagy termelésfelügyeleti rendszerbe beintegrálva. Természetesen beállítható, hogy az áramkimenetek skálázása rezgéssebességben vagy -gyorsulásban történjen.

Magas szintű PC-szoftveres géprezgés-elemzés:

TWave T8 egységhez csatlakoztatott PC-vel vagy Notebook-kal USB-kábelen keresztül a csatornákra érkező jeleket azonnal megtekintheti, valamint további pl. rezgés­elemzés elvégezhető. Egyebek között akár 12 800 vonalas spektrumanalízisre van lehetőség!

Mivel moduláris szoftverről van szó, így igények szerint több szoftvercsomag közül választhat a kívánt kiértékelési képességek függvényében. Ilyen képesség például a Spektrum megjelenítés, Trend felvétel, Adatmátrix táblázat, Orbit görbe, Vízesés diagram, Fordulatszám- és Fázisgörbe nyomon követése grafikusan.  Továbbá nem kell fájjon a feje a többfelhasználós licenc végett, ugyanis az egységben található szoftvert több felhasználó is elérheti könnyedén.

Bővíthetőség:

TWave T8 egységeken alapuló folyamatos gépfigyelő-rezgésanalizáló rendszer elsősorban decentralizált (elszigetelten telepített) gyártóberendezések és gépcsoportok folyamatos felügyeletének megvalósításához lett kifejlesztve. Ennek érdekében az egységek tetszés szerint egyénként telepíthetők és testre szabhatók, de együttesen egy távfelügyeleti ill. távdiagnosztikai rendszerként konfigurálhatók.

Műszaki adatok:

Analóg bemenetek és jelfeldolgozás
Csatornaszám (opciók nélkül):8 db
Mintavételi frekvencia:512 … 102 400 Hz
Digitalizálás:16 bit
Spektrumfelbontás:max 12 800 (vonal)
Ablaktípusok:Hanning, Hamming, Blackman, Négyzetes
Főbb rendszerjellemzők
Belső tárhely:4 GB
Adattárolási kapacitás.4 GB
CPU órajel:1,4 GHz
Kommunikáció:USB, Ethernet (opció: WiFi)
Tápfellátás:USB vagy 24 V DC
Védettség / üzemeltetési hőmérséklet:IP65 / -30 … 65°C
Rögzítés:Standard 35 mm DIN sín
Méret:119 x 95 x 28 mm