TPI C-Trend II Diagnosztikai szoftver

TPI C-Trend II Diagnosztikai szoftver

rezgésdiagnosztikai szoftver TPI rezgésanalizálókhoz

Cikkszám: tpi-c-trend-ii Kategóriák: , , Címke:

Leírás

TPI C-Trend II Diagnosztikai szoftver – Géprezgés-elemző PC-szoftver TPI 9080 és TPI 9041 Ultra II műszerekhez

A TPI C-Trend II Diagnosztikai szoftver egy könnyen kezelhető, WindowsXP/Windows7 alapú adattároló és trendkészítő PC-szoftver a TPI STM 9080 és a TPI 9041 Ultra II típusú rezgésmérő-adatgyűjtő műszerekhez. Funkciói között megtalálható a kéziműszer mérőút-felprogramozása, az adataik fogadása és tárolása, továbbá a trendek, spektrumok és vízesésdiagramok grafikus megjelenítése, az automatikus határérték-kiértékelése, valamint a beszámolók készítése.

 

Adat- és határértékmegjelenítés azonnal

A gépcsoportok, a gépek és a mérőpontok könnyen és gyorsan létrehozhatók, tetszőlegesen elnevezhetők. Minden elem már a faszerkezetben/mérőútban is külön színjelölést kap a legutóbbi mérési adatok alapján, hogy ránézésre felismerhető legyen a gép állapota (piros – kritikus / sárga – figyelmeztetés / zöld – rendben). Mérőpontonként könnyedén beállíthatók a mérendő rezgésszintek, csapágyállapot-értékek és spektrumok frekvenciatartományai. A pontonként külön megadható előjelzési és riasztási határértékek révén már mérés közben tájékoztatást kapunk, ha a géprezgés, illetve a csapágyállapot (mind a gyorsulásérték alapú, mind a burkológörbe) elérte vagy meghaladta az előre beállított határértékeket.

 
Időjel, spektrum és vízesésdiagram könnyedén

A C-Trend II szoftverben tárolt mérésekből gombnyomásra megjeleníthetők a gép- és a csapágyállapotokra jellemző gyorsulás, rezgéssebesség vagy elmozdulás számértékei.Megjeleníthető a gépre jellemző mért adatok trendje, időjele illetve spektruma is. Csupán a megfelelő gépcsoporton belüli gépet, mérőhelyet és az ehhez rendelt mérési irányt kell kiválasztani és máris rendelkezésre áll a kért grafikus megjelenítés. A múltbéli mérésekkel való összehasonlíthatósága és megjelenítése könnyítése végett vízesésdiagramokat is megjeleníthetünk, mellyel szemléletes módon kapunk információt az egyes rezgésösszetevők változásairól is. (Ez például a rezonanciakereséshez is nagyon hasznos.)

Összehasonlítás, értékelés segédeszközökkel

A megjelenítések szabadon nagyíthatók, átskálázhatók. Egy illetve több spektrum, időjel, burkológörbe, trend, vízesésdiagram és más adatmegjelenítés egyidejű megtekintése és összehasonlítása lehetséges. A spektrumok kiértékelése egyszerű ill. többszörös vagy akár oldalsávos kurzorokkal végezhető el, melyek tetszőleges spektrumokra vonatkozóan szinkronizálhatók. Az effektívérték ill. trendjének kiértékeléséhez az ISO 10816-3 alapján készített segédtáblázat is segítséget nyújt – a trendek háttérszíne is segít a határértékek túllépéseket észlelni.
 
Bővíthető csapágyadatbázis
A TPI C-Trend II Diagnosztikai szoftver – a felhasználó által is bővíthető – terjedelmes csapágyadatbázisban találhatóak a különböző gyártók csapágyaira jellemző hibafrekvenciák. Az adatbázisban gyártó és típusjelölés alapján is kereshetünk.
 
Jegyzőkönyv-készítés gombnyomásra
 
Egy gombnyomásra készíthetünk jegyzőkönyveket az elvégzett mérésekről, a megfigyelendő vagy akár kritikus gépekről, vagy éppen egy-egy gép változásairól. A beszámolók exportálhatók Word-be, aminek köszönhetően még utólagosan is szerkeszthetők, újra nyomtathatók.