Larson Davis HVManager

kar/kéz/test rezgésterhelés PC-szoftver HVM100-hoz

Cikkszám: larson-davis-hvmanager-pc-szoftver Kategória:

Leírás

Humán rezgésterhelést figyelő és értékelő PC-szoftver

A HVManager (Human Vibration Management) szoftver a HVM100 kéziműszer adatainak feldolgozására, tárolására szolgál. A programmal a kéz-kar-rezgés és a teljestest-rezgés mérési eredményei dolgozhatók fel, többek között adatbázis készítés, rekordok kiválasztása, adatok megjelenítése, rezgésterhelés számítása, kéz-kar-rezgés, ill. teljestest-rezgés szempontú termékellenőrzési adatlapok készítése funkciókkal.

Részletes leírás

A HVManager szoftver a kéz-kar-rezgés és a teljestest-rezgés mérési eredmények feldolgozásához külön-külön eljárásokat alkalmaz.

A mérési eredmények megtekinthetők az effektív- és csúcsértékek grafikus ábrázolásaként, vagy táblázatban a kéz-kar-rezgés, ill. a teljestest-rezgés értékeléshez szükséges számú mérések átlagolt értékeivel. A grafikus megjelenítés mutatja a következő kéz-kar-rezgés ill. a teljes-test-rezgés adatait: X-, Y- és Z-irányú rezgés effektívértéke és csúcsértéke, valamint minthárom irány összesített effektív és csúcsértékét.

Több mérési rekord átlagolásával pedig mód nyílik arra, hogy kimutassuk a tipikus rezgésértékeket is. Például több kezelő által végzett (ugyanolyan) munkaművelet esetén lehetővé válik a szóben forgó eszköz működését reprezentáló tipikus rezgések értékelésére. Ilyenkor nemcsak az átlagképzés, hanem a standard-eltérés számítása is elvégezhető.

A szoftver segítségével választható hat különféle egység az adatbázisban szereplő mérési eredmények megjelenítésére. Ezen felül kiszámolható a napi rezgésterhelés is (vektoriális rezgések összegzése).