VEIKI-VNL VoNaL sokcsatornás adatgyűjtő

VEIKI-VNL VoNaL sokcsatornás adatgyűjtő

moduláris adatgyűjtő rendszer (szimultán tranziensrekorder) fényszálas eválasztással

Cikkszám: veiki-vnl-vonal-modularis-telepitett-adatgyujto-fenyszalas-leval Kategória:

Leírás

VEIKI-VNL VoNaL sokcsatornás adatgyűjtő – Fényszálas leválasztású moduláris sokcsatornás adatgyűjtő (tranziensrekorder)

VEIKI-VNL VoNaL sokcsatornás adatgyűjtő – A VoNaL egy moduláris felépítésű, sokcsatornás, szimultán adatgyűjtő műszer (tranziensrekorder) integrált optikai (fényszálas) leválasztással – elsősorban extrém gyors, magas feszültségpotenciálon végbemenő, tranziens folyamatok rögzítéséhez. A rendszer egycsatornás vezérlő/fogadó modulokból áll, amelyek egymáshoz szinkronizálva üzemelnek, és Etherneten keresztül kommunikálnak a PC-n futó vezérlő/mérő programmal.

A rendszer további részét képező akkumulátoros táplálású mérőfejek önálló készülékek, amelyeket a műszerbe beépített vezérlőmoduloktól nagy távolságban is lehet telepíteni. Az alkalmazott fényszálas kommunikáció/jelátvitel révén így több száz kilovolt átütési szilárdságú szigetelést is el lehet érni a többi mérőfejtől, a vezérlőegységtől (alapműszertől) és minden egyéb potenciáltól.

Tulajdonságok

 • kompakt, strapabíró, sokcsatornás adatgyűjtő-analizáló rendszer
  magas frekvenciás, szimultán mintavétellel az összes csatornán
 • fényszálas jelátvitel révén földtől, egymástól és a mérési
  potenciáltól független csatornák, akár több 100 kV leválasztással!
 • akár 500 kHz szimultán mintavételezés mindegyik csatornán
  (csatornaszámtól függetlenül) 12 bites digitalizálással
 • jelfelvétel hossza akár >1 millió jelminta (csatornánként!)
 • 1 … 256 analóg mérőcsatorna egy rendszerben
 • bemeneti impedancia 1 MΩ / 65 pF
 • bemeneti védettség ± 250 V DC
 • méréshatárok +/- 50 mV … +/- 50 V
 • komplex PC-szoftver sokoldalú adatfeldolgozáshoz,
  jegyzőkönyv-készítéshez, adatexportáláshoz
 • felhasználó-specifikus kiegészítés és továbbfejlesztés
 • magyar nyelvű kézikönyv

Műszer- és rendszerfelépítés

A VoNaL egy tökéletesen rugalmas rendszerszemléletű, modulokból felépülő rendszer. Egy-egy alapműszer minimális kiépítésben 1 mérőcsatornával rendelkezik, de a rendszer akár 256 csatornáig kiépíthető. A rendszerben tetszőlegesen kombinálhatók az alapműszerbe beépített mérőmodulok (bemeneti csatornák), vagy a különálló (akkumulátoros) csatornánkénti mérőegységek.

Jeldigitalizálás és feldolgozás

VoNaL bemeneti moduljai ill. a különálló mérőegységei mérési paraméterei és a rendszerszintű feltételek (pl. mérésindítás, mérés időtartam stb.) szoftvervezérelten állíthatók. A rendszerben aktivált csatornák egymáshoz szinkronizált mintavételezéssel dolgoznak. A csatornák szimultán mintavételezése max. 500 kHz, a jeldigitalizálás 12-bites AD-átalakítóval történik. A mért jelek feldolgozását és dokumentálását egy kifejezetten sokoldalú, matematikai értékelési eszközökkel és exportfunkciókkal rendelkező szoftver segíti.

Mérőmodulok (bemeneti csatornák)

Kétféle analógbemenet áll rendelkezésre – az alapműszerbe beépített mérőmodulok, vagy a csatornánkénti különálló (akkumulátoros) mérőegységek. Amíg az előzőek maga az alapműszerben kerülnek elhelyezésre galvanikus leválasztást nyújtva, addig az utóbbiak akár néhány 10 m távolságra is lehetnek egymástól (és maga a alapműszertől) anélkül, hogy az a mérések minőségét befolyásolná. Sőt: a csatornánkénti különálló mérőegységek egységek alkalmazása esetén akár több száz kilovolt átütési szilárdságú szigetelést is el lehet érni a többi mérőfejtől, a vezérlőegységtől (alapműszertől) és minden egyéb potenciáltól.

A VoNaL egy sokcsatornás, hangfrekvenciás szimultán adatgyűjtő műszer (tranziensrekorder) integrált optikai (fényszálas) leválasztással – elsősorban extrém gyors, magas feszültségpotenciálon végbemenő, tranziens folyamatok rögzítéséhez. A rendszer egycsatornás vezérlő/fogadó modulokból áll, amelyek egymáshoz szinkronizálva üzemelnek, és Etherneten keresztül kommunikálnak a PC-n futó vezérlő/mérő programmal.

A rendszer további részét képező akkumulátoros táplálású mérőfejek önálló készülékek, amelyeket a vezérlő moduloktól nagy távolságban is lehet telepíteni. Az alkalmazott fényszálas kommunikáció/jelátvitel révén így több száz kilovolt átütési szilárdságú szigetelést is el lehet érni a többi mérőfejtől, a vezérlő egységektől és minden egyéb potenciáltól.