VarioCAM HDx ins./res. 645 hordozható hőkamera

640×480 képpont, 30/60Hz, 40mK, -40…+600°C, autófókusz, csereobjektívek, hangrögzítő, fénykép, hőképvideó, WiFi, GPS, gépészet, villamos, épület

Cikkszám: variocam-hdx-ins-res-645 Kategóriák: ,

Leírás

VarioCAM HDx ins./res. 645 hordozható hőkamera – gazdaságos professzionális mobil hőkamera 640×480 pixeles hőképfelbontással

A VarioCAM HDx ins./res. 645 hordozható hőkamera a német Jenoptik GmbH által gyártott VarioCAM HDx hőkamera­család tagja, mely igen jó minőségű, VGA-felbontású hőképek valósidejű felvételét teszi lehetővé, profi minőségben, de gazdaságos árfekvéssel. Strapabíró ipari kivitele miatt ez a típus az egyik legstrapabíróbb hordozható hőkamera a piacon.

VarioCAM HDx ins./res. 645 Hordozható hőkamera tulajdonságai

 • hűtés nélküli FPA-mikrobolométer érzékelő 7,5 … 14 μm
 • hőképfelbontás: 640 x 480 képpont
 • hőkép-frissítés: 30 Hz / 60 Hz
 • termikus felbontás: 40 mK
 • széles hőmérséklet-tartományú kalibrálás: -40°C-tól 600 °C-ig (opció: > 2000 °C)
 • hőképek és hőképsorozatok tárolás cserélhető SDHC-kártyára
 • valósidejű átvitel Gigabit-Ethernet, WiFi
 • beépített digitális vizuális videokamera (8 Mpixel)
 • kompozit kép- és videómegjelenítés (hőkép vetítése vizuális képre /egymásra illesztve/)
 • beépített lézermutató (hőképen való jelöléssel)
 • beépített digitális hangrögzítő, beépített GPS
 • nagy méretű TFT-kijelző (1280 x 800 pixel)
 • sok automatikus funkció (pl. autófókusz, riasztás)
 • vezeték-nélküli távvezérlés és PC-adatátvitel (WiFi)
 • opciós optikák: nagy látószögű, normál-, teleobjektív, előtétlencsék stb.
 • professzionális termográfiai kiértékelő PC-szoftver

Árkategória: nettó 4,5 – 6 mFt            Szállíthatóság: rövid határidővel
(Az aktuális árról és készletről kérjük érdeklődjön telefonon vagy e-mailen. Szívesen nyújtunk segítséget a kiválasztáshoz is.)

Strapabíró mobilitás

A kézreálló, igen ergonomikus kialakítású VarioCAM HDx research hőkamera elsősorban ipari körül­ményű mobil alkalmazások szempontjainak megfelelően lett kifejlesztve: egy kézzel is könnyen kezel­hető, teljes felszereléssel is csak 1,7 kg az összsúlya. A strapabíró könnyűfém-tokozásának (IP54-es védettséggel) köszönhetően még a legzordabb körülményeknek is ellenáll. Az alkalmazott legmo­dernebb Li-Ion-akkumulátorokkal akár 3 óráig is folyamatosan üzemeltethető egyetlenegy feltöltéssel.

Kezelés, beépített funkciók

A VarioCAM HDx hőkamera kezelése felhasználóbarát elrendezésű kezelőgombokkal és beépített joystickkal történik, így minden funkció gyorsan elérhető a könnyen áttekinthető és logikus felépítésű – magyar nyelvű – menürendszer révén. Számtalan automatikus funkció segíti a hőképfelvételek gyors és kényelmes készítését, a munkát még egyszerűbbé és hatékonyabbá téve.

További segítséget ad a gombnyomással aktiválható 6-szoros (folyamatos) digitális nagyítás, a kompozit képmegjelenítés (hőkép és vizuális kép egyidejű megjelenítése), az automatikus funkciók (pl. autófókusz, autóriasztás, autómentés), a beépített hangrögzítő és az integrált GPS-interfész.

Hőképtárolás, távvezérlés

A 16 Bit-es hőképadatok tárolása cserélhető SDHC-memóriakártyán történik. A Gigabit-Ethernet, DVI-D ill. C-Video interfészek révén a hőkamerán megjelenített hőképek egyidejűleg (élőben) más képmegjelenítő eszközön megjeleníthetők. A hőképek ill. hőképsorozatok mérési adatai a research változat esetében WiFi vagy Gigabit-Ethernet interfészen keresztül PC-n vagy Notebookra is átvihetők. Ezen túl a hőkamera élőben (Online) kábeles kapcsolattal (Gigabit-Ethernet) ill. vezeték nélkül (WiFi) is távvezérelhető.

PC-szoftver

Az InfraTec által kifejlesztett nagyteljesítményű és sokoldalú, 32-bites, Windows XP/Vista/Win7…Win10 alatt futtatható termográfiai IRBIS® -szoftvercsalád különösön az ipari alkalmazásokhoz van kifejlesztve. A szoftver alapcsomagja (a hőkamerák tartozéka) a tárolt hőképek kiértékelésére és a képdokumentálásra alkalmas IRBIS® view alapprogramot, valamint egy könnyen kezelhető grafikus hőkép-böngészőt. A hőképsorozatok részletes kiértékelésére (pl. videók készítésével, hőképgalériák megjelenítésével) az IRBIS®3 plus (research változat tartozéka), ill. az opcionális IRBIS®3 professional szoftvercsomagok nyújtanak lehetőséget.

A fenti hőkamerákat komplett rendszerként forgalmazzuk, tehát az összes tartozékkal, valamint az IRBIS® view kiértékelő és a research válzozat esetében az IRBIS®3 online vezérlő/adatátvitelű PC-szoftverrel együtt.

Kedvezményes termográfiai tanfolyam

Ügyfeleinknek a VarioCAM HD hőkamerák sikeres alkalmazásához a termográfia alapjairól szóló tanfolyamunkkal igyekszünk segítséget nyújtani, amihez kameránként egy-egy fő részére 100%-os tanfolyamdíj-kedvezményt is biztosítunk.

Vegye igénybe tanfolyamunkat még hőkamera vásárlása előtt!

A tanfolyami kedvezményeket utólag is jóváírjuk Önnek. Segítünk Önnek alkalmazásához legjobban illeszkedő hőkamera kiválasztásában több évtizedes tapasztalatunkkal, elméleti és gyakorlati felkészítéssel.

A tanfolyamunkat a weboldalunkon meghirdetett időpontokban veheti igénybe.

További információk

Adatátvitel

Mérőfelület

Legkisebb pixelfelbontás

Legnagyobb látómező (szél. x mag.)

Legnagyobb méréstartomány (max.)

Legnagyobb méréstartomány (min.)

Lézeres távolságmérés

Lézermutató

Képfrissítési frekvencia (max.)

Mérőpont

Legjobb geometriai felbontás

Min./max. pontkijelzés

Riasztás

Színpaletta

Távvezérlés

Termikus felbontás 30°C-on

Üzemi hőmérséklet

Videokimenet

Legjobb termikus felbontás

LED megvilágítás

Autofókusz

Hisztogram

Automatikus mentés

Cserélhető lencsék választéka

, ,

Detektor

Digitális hangrögzítő

Dinamikus-felbontás növelés

EverSharp

GPS-vevő

Hőképvideó

Különbség-hőkép

Hőmérsékletprofil

Hullámhossz

Izoterma

Képfelbontás (max.)

Képfrissítési frekvencia

Kivitel

Kompozit megjelenítés

Vizuális képrögzítés

Érdekelhetnek még…