VarioCAM hr research 780

640×480 / 1280×960 pixel, max.60Hz 40/30mK, -40…+1200°C (+2000°C) riasztás, hangrögzítő, fénykép ipar, épület, kutatás-fejlesztés

Cikkszám: variocam-hr-research-680-780-640x480-1280x960-profi-hokamera Kategória:

Leírás

Strapabíró valósidejű hőkamera nagyfelbontású hőképek gyors felvételéhez

A német Jenoptik GmbH egyik legprofesszionálisabb terméke a VarioCAM hr research 680, illetve a VarioCAM hr research  780 hőkamera, mely igen jó minőségű és igen nagy pixeles (640×480 vagy 1280 x 960 képpontos) és termikus felbontású hőképek valósidejű felvételét teszi lehetővé. Moduláris felépítésének köszönhetően a VarioCAM hr research hőkamerák feladatspecifikus konfigurációban szállíthatók (4 alapváltozatban), ipari kivitelének köszönhetően pedig a legstrapabíróbb hordozható hőkamerák közé tartoznak.

Tulajdonságok VarioCAM hr research 680/780

 • hűtésnélküli FPA-mikrobolométer érzékelő
 • extrém nagy hőképfelbontás: 640 x 480 képpont (VarioCAM hr research 680)
  opció: 1280 x 960 képpont (1,23 Megapixel valós felbontás!) (VarioCAM hr research 780)
 • gyors valósidejű képrögzítés (50 Hz) a belső
  memóriába ill. PC-re (FireWire-n keresztül)
 • magas termikus felbontás: 40mK (opciós LowNoise-érzékelő: 30mK)
 • széles hőmérséklet-tartományú kalibrálás:
  -40 °C-tól 1200 °C-ig (opció: > 2000 °C)
 • 16-bites hőkép-digitalizálás
 • nagy fényerejű TFT-kijelző és színes optikai kereső
 • sok automatikus funkció (pl. autófókusz, képoptimalizálás)
 • optikák nagy választéka: nagy látószögű, normál-, teleobjektív
 • beépített digitális videokamera és LED-lámpa
 • beépített lézermutató (forró pontok azonosításához)
 • digitális hangrögzítési lehetőség (pl. hangkommentárhoz)
 • kompozit képmegjelenítés (hőkép és fénykép egyszerre)
 • átfogó termográfiai kiértékelő PC-szoftver automatikus beszámolókészítővel

Strapabíró mobilitás

A kézreálló VarioCAM hr research hőkamera elsősorban az ipari mobil alkalmazás szempontjainak megfelelően lett kifejlesztve: egy kézzel is könnyen kezelhető, teljes felszereléssel is csak 1,5 kg összsúly. A strapabíró könnyűfém-tokozásának (IP54-es védettséggel) köszönhetően még a legzordabb körülményeknek is ellenáll.

Az alkalmazott legmodernebb Li-Ion-akkumulátorokkal akár 3 óráig is folyamatosan üzemeltethető a hőkamera egyetlenegy feltöltéssel.

Moduláris felépítés

A VarioCAM hr research hőkamera a moduláris felépítésének köszönhetően feladatspecifikus konfigurációban szállítható. Alapcsomagok: VarioCAM hr research 480, 580, 680, 780.

Kezelés

A VarioCAM hr research hőkamera kezelése felhasználóbarát elrendezésű kezelőgombokkal és egy beépített joystickkal történik, így minden funkció gyorsan elérhető a könnyen áttekinthető és logikus felépítésű menürendszer révén. Számtalan automatikus funkció segíti a hőképfelvételek gyors és kényelmes készítését, a munkát még egyszerűbbé és hatékonyabbá téve. A VarioCAM hr research hőkamera alkalmazása során a felhasználó teljesen a hőkép készítésre koncentrálhat, a hőkamera könnyed kezelést, gyors, hangjegyzettel és fényképekkel precízen dokumentálható munkavégzést tesz lehetővé.

A nagyon fényintenzív, nagy kontrasztú színes 3,8″-os TFT-kijelző a legapróbb részletek megjelenítésére is képes. További segítséget a gombnyomással aktiválható 4,2-szeres digitális Zoom ad.

A 16 Bit-es hőképadatok tárolása egy cserélhető SD-memóriakártyán történik. A PAL/NTSC-FBAS ill. S-Video interfész révén a hőkamerán megjelenített hőképek egyidejűleg más képmegjelenítő eszközön, valamint a FireWire interfészen keresztül PC-n vagy Notebookon is megtekinthetők. Ezen túl a hőkamera élőben (OnLine) tavvezérelhető (FireWire ill. RS232 révén), valamint a FireWire-adatinterfésszel a PC-re történő valósidejű (50Hz-es) hőkép-adatátvitel is kivitelezhető.

PC-szoftver

Az InfraTec által kifejlesztett nagyteljesítményű és sokoldalú, 32-bites, Windows 98/NT/2000/XP/Vista/Win7 alatt futtatható termográfiai IRBIS®3-szoftvercsalád különösön az ipari alkalmazásokhoz van kifejlesztve. A szoftver alapcsomagja (a hőkamerák tartozéka) a tárolt hőképek kiértékelésére és a képdokumentálásra alkalmas IRBIS®3 alapprogramot, valamint a hőkamera élő távvezérlését és a hőképek PC-átvitelét biztosító IRBIS®3 online programot tartalmazza. A hőképsorozatok részletes kiértékelésére (pl. videók készítésével, hőképgalériák megjelenítésével), valamint a felvételi paraméterek utólagos korrekciójára az opcionális IRBIS®3 plus ill. IRBIS®3 professional szoftvercsomagok nyújtanak lehetőséget.

A fenti hőkamerákat komplett rendszerként forgalmazzuk, tehát az összes tartozékkal, valamint az IRBIS®3 plus kiértékelő szoftverrel, az IRBIS®3 remote és IRBIS®3 online kamera-távvezérlő programmal együtt.

Kedvezményes termográfiai tanfolyam

Ügyfeleinknek a VarioCAM hr research 680/780 hőkamerák sikeres alkalmazásához a Magyar Mérnöki Kamara által akkreditált, háromnapos – a termográfia alapjairól szóló – tanfolyamunk árából kameránként egy fő részére 100 %-os kedvezmény nyújtásával járulunk hozzá.

Vegye igénybe tanfolyamunkat még hőkamera vásárlása előtt!

A tanfolyami kedvezményeket utólag is jóváírjuk Önnek. Segítünk Önnek alkalmazásához legjobban illeszkedő hőkamera kiválasztásában több évtizedes tapasztalatunkkal, elméleti és gyakorlati felkészítéssel.

A tanfolyamunkat a weboldalunkon meghirdetett időpontokban veheti igénybe.