ImageIR 5300- / ImageIR 8800 / ImageIR 9300

InfraTec ImageIR 8820 telepített hőkamera

640×512 képpont, 100Hz -40…+300°C / 35mK / 8…9,4/8,4…10,2µm fotondetektor / Stirling / GigE,USB,RS232 kapcsolható belső IR-szűrők

Cikkszám: infratec-imageir-8820-640x512-fotondetektoros-hokamera Kategóriák: ,

Leírás

InfraTec ImageIR 8820 telepített hőkamera – Speciális fotondetektoros hőkamerák kutatási-fejlesztési célokra

InfraTec ImageIR 8820 telepített hőkamera – Az ImageIR 8820 hőkamerák különleges hosszúhullámú méréstartományt igénylő ill. gyors hőmérsékletfolyamatok termográfiai mérésére/analízisére lettek kifejlesztve. Ehhez az ImageIR 8820 akár 100 Hz-es képfelvevő frekvenciával is képes nagyfelbontású hőképek rögzítésére.  A német InfraTec GmbH legújabb hőkamerái a nemzetközi piaci kínálat legmodernebb Focal-Plane-Array (FPA) fotondetektoros technológiát képviselő eszközei. Az ImageIR 8820 hőkamerák kétféle – szűkített – hosszúhullámú méréstartománnyal és sokféle alkalmazásspecifikus opcióval készülnek.

 • fotondetektor 640 x 512 képpontos felbontással
 • hosszúhullámú méréstartomány: 8,0…9,4 µm (opció: 8,4…10,2 µm)
 • képfrissítési frekvencia: 100 Hz
 • méréstartományok 0°C … 120°C (opció: 300°C-ig)
 • nagyon magas termikus felbontás: 35 mK (30°C-on)
 • nagy geometriai felbontóképesség
 • hőkép-digitalizálás: 14-bit
 • szuperrövid integrálási idők
 • hűtés: hosszú élettartamú Stirling-hűtő
 • valósidejű hőkép-adatgyűjtés PC-n
 • professzionális hőkép-feldolgozó PC-szoftver

Árkategória: nettó 24 m Ft-tól Szállíthatóság: rövid határidővel
(Az aktuális árról és készletről kérjük érdeklődjön telefonon vagy e-mailen. Szívesen nyújtunk segítséget a kiválasztáshoz is.)

InfraTec ImageIR 8820 telepített hőkamera – Sokoldalú alkalmazhatóság

Az ImageIR hőkamerák különleges képességeikkel alkalmasak kutatási-, fejlesztési feladatok, nagysebességű gyártási folyamatok, például lézeres hegesztés- és forrasztás ellenőrzésére, fejlesztésére, illetve diagnosztikájára. Az ImageIR családhoz tartozó hőkamerák elsősorban rövid- és középhullámú méréstartományt igénylő ill. nagyon gyors hőmérsékletfolyamatok ipari és laboratóriumi termográfiai analízisére lettek kifejlesztve. Ehhez (típustól függően) 850Hz-es vagy akár 4,5 kHz-es képfelvevő frekvenciákat kínálnak, valamint gyors valósidejű interfész segítségével a szállított nagyteljesítményű PC-hez kapcsolódnak.

A hőkamerák teljes mértékben távvezérelhetők, amit a velük együtt szállított IRBIS® szoftvercsaládba tartozó vezérlő- és kiértékelő program segít. Ipari termikus folyamatok különleges analízisére és vezérlésére vevőspecifikus hőképanalizáló és folyamatszabályozó szoftverek rendelhetők.

A hőkamerák a mérési feladatnak megfelelően sokféle optikával szerelhetők fel, így hihetetlenül széleskörűen alkalmazhatók. Sőt, teljesen zárt tokozásuknak köszönhetően akár ipari körülmények között is helytállnak.

Legkorszerűbb detektortechnológiák

Az ImageIR hőkameracsaládnál alkalmazott legmodernebb Focal-Plane-Array (FPA) detektor­technológiáknak (hullámtartománytól függően: InSb, MCT vagy QWIP alapú detektormátrixok) köszön­hetően kiváló képminőség és extrém magas képfelvevő frekvenciák érhetők el. Ehhez párosul még a detektorok különösen rövid integrálási ideje és a gyors – 14 bites – hőkép-digitalizálás.

Az ImageIR 8820 kameratípusok nagy felbontású 640 x 512 képpontú detektora és a magas geometriai felbontást biztosító optikák lehetővé teszik a mérési tárgyak legkisebb részleteinek megjelenítését is, akár mikroelektronikai eszközök – gyártási vagy üzemi – ellenőrzésére is alkalmasak.

Gyors hőképrögzítés

Az ImageIR 8820 hőkamerák gyors valósidejű (100 Hz-es képfrissítésű) hőképrögzítésre képesek.

PC-szoftver

Az InfraTec által kifejlesztett nagyteljesítményű és sokoldalú, 32-bites, Windows 98/NT/2000/XP/Vista/Win7 alatt futtatható termográfiai IRBIS®3 -szoftvercsalád különösön az ipari alkalmazásokhoz van kifejlesztve. A szoftver alapcsomagja (a hőkamerák tartozéka) a tárolt hőképek kiértékelésére és a képdokumentálásra alkalmas IRBIS®3 alapprogramot, valamint a hőkamera élő távvezérlését és a hőképek valós idejű PC-átvitelét biztosító IRBIS®3 online programot is tartalmazza. A hőképsorozatok részletes kiértékelésére (pl. videók készítésével, hőképgalériák megjelenítésével), valamint a felvételi paraméterek utólagos korrekciójára az opcionális IRBIS®3 plus, ill. IRBIS®3 professional szoftvercsomagok nyújtanak lehetőséget.

A fenti hőkamerákat komplett rendszerként forgalmazzuk, tehát tartozékokkal (nagy teljesítményű PC, PC-interfésszel, kábelekkel), valamint az IRBIS®3 alapszoftverrel és az IRBIS®3 online programmal együtt.

Kedvezményes termográfiai tanfolyam

Ügyfeleinknek az ImageIR hőkamerák sikeres alkalmazásához a Magyar Mérnöki Kamara által akkreditált, háromnapos – a termográfia alapjairól szóló – tanfolyamunk árából kameránként egy fő részére 100 %-os kedvezmény nyújtásával járulunk hozzá.

Vegye igénybe tanfolyamunkat még hőkamera vásárlása előtt!

A tanfolyami kedvezményeket utólag is jóváírjuk Önnek. Segítünk Önnek alkalmazásához legjobban illeszkedő hőkamera kiválasztásában több évtizedes tapasztalatunkkal, elméleti és gyakorlati felkészítéssel.

A tanfolyamunkat a weboldalunkon meghirdetett időpontokban veheti igénybe.

További információk

Adatátvitel

Kivitel

Védettség

Üzemi hőmérséklet

Termikus felbontás

Riasztás

Képfrissítési frekvencia (max.)

Legnagyobb méréstartomány (min.)

Legnagyobb méréstartomány (max.)

Legnagyobb látómező (szél. x mag.)

Legjobb geometriai felbontás

Képfrissítési frekvencia

Autofókusz

Képfelbontás (max.)

Interfészek (adat/videó/vezérlés)

, ,

Hűtés

Hullámhossz

Detektor

Cserélhető lencsék választéka

, ,

Belső szűrők

Automatikus mentés

Videokimenet