VarioCAM HDx head 675 telepített hőkamera, VarioCAM HD head 680/780 telepített hőkamera, VarioCAM HD head 880/980 telepített hőkamera

VarioCAM HD head 880/980 telepített hőkamera

1024×768 / 2048×1536 pixel, 240Hz -40…+2000°C / <50mK / 7,5…14µm GigE-Vision, RS232, DVI-D, C-videó nagy lencseválaszték

Cikkszám: variocam-hd-head-880-980 Kategóriák: , Címke:

Leírás

VarioCAM HD head 880/980 telepített hőkamera – Professzionális 3,5 Megapixeles hőképfelbontású valósidejű telepített hőkamera

VarioCAM HD head 880/980 telepített hőkamera – A német Jenoptik GmbH legújabb és legnagyobb teljesítményű terméke a VarioCAM HD head típusú telepített hőkamera­, mely igen jó minőségű, extra nagy felbontású hőképek valósidejű felvételét teszi lehetővé. A kapcsolható hardveres felbontásnövelő funkciójának (microscan eljárásnak) köszönhetően a hőkamera akár fénykép-felbontású – 3,5 millió valódi képpontos – hőképek rögzítésére is képes! Kis mérete és ipari kivitelének (IP67 védettség!) köszönhetően a VarioCAM HD head nemcsak a legstrapabíróbb professzionális hőkamerák közé tartozik, hanem igen egyszerűen telepíthető is.

Tulajdonságok

 • hűtés nélküli FPA-mikrobolométer érzékelő 7,5 … 14 μm
 • extra nagy, valós képfelbontás: 1024 x 768 képpont
  + mikro-scan: 2048 x 1536 képpont (3,5 Mpixel!) (VarioCAM HD head 980)
 • gyors valósidejű hőkép-felvétel:
  30 Hz: 1024 x 768 képpont
  60 Hz: 640 x 480 képpont
  120 Hz: 384 x 288 képpont
  240 Hz: 1024 x 96 képpont
  2 Hz: 2048 x 1536 képpont (VarioCAM HD head 980)
 • extra magas termikus felbontás: 30 mK (opció: 20 mK)
 • széles hőmérséklet-tartományú kalibrálás: -40°C-tól 1200 °C-ig (opció: > 2000 °C)
 • hőképtárolás valósidejű belső memóriába vagy cserélhető SDHC-kártyára
 • valósidejű adatátvitel GigE-Vision, videókimenet DVI-D, C-videó
 • sok automatikus funkció (pl. autófókusz, riasztás)
 • hőkamerafunkciók távvezérlése (GigE-Vision, RS232)
 • opciós optikák: nagy látószögű, normál-, teleobjektív, előtétlencsék stb.
 • professzionális termográfiai kiértékelő PC-szoftver

Árkategória: nettó 8,5 – 11,5 m Ft Szállíthatóság: rövid határidővel
(Az aktuális árról és készletről kérjük érdeklődjön telefonon vagy e-mailen. Szívesen nyújtunk segítséget a kiválasztáshoz is.)

Strapabíró és kompakt kivitel

A VarioCAM HD head hőkamera kifejezetten ipari alkalmazásokhoz való telepített hőkamerának lett kifejlesztve: IP67-es védettséggel rendelkezik, kisméretű, kompakt felépítésű, könnyen távvezérelhető, valósidejű hőképátvitellel. Strapabíró könnyűfém-tokozásának köszönhetően még a legzordabb körülményeknek is ellenáll.

Kezelés, távvezérlés

A VarioCAM HD head hőkamera PC-ről történő távvezérlése GigE-Vision ill. RS232 interfészen keresztül valósítható meg. Ugyanakkor akár 240 Hz-es valósidejű hőképadat-átvitelt is kínál a beépített GigE-Vision interfésszel.

Számtalan automatikus funkció segíti a hőképfelvételek gyors és kényelmes elkészítését, szükség esetén a 16 bit-es hőképadatok tárolása egy cserélhető SDHC-memóriakártyán is történhet.

PC-szoftver

Az InfraTec által kifejlesztett nagyteljesítményű és sokoldalú, 32/64-bites, Windows7/8/10 alatt futtatható termográfiai IRBIS®3 -szoftvercsalád különösön az ipari alkalmazásokhoz van kifejlesztve. A szoftver alapcsomagja (a hőkamerák tartozéka) a tárolt hőképek kiértékelésére és a képdokumentálásra alkalmas IRBIS®3 alapprogramot, valamint a hőkamera élő távvezérlését és a hőképek PC-átvitelét biztosító IRBIS®3 online programot tartalmazza. A hőképsorozatok részletes kiértékelésére (pl. videók készítésével, hőképgalériák megjelenítésével), valamint a felvételi paraméterek utólagos korrekciójára az opcionális IRBIS®3 plus, ill. IRBIS®3 professional szoftvercsomagok nyújtanak lehetőséget.

A fenti hőkamerákat komplett rendszerként forgalmazzuk, tehát tartozékokkal (PC-interfésszel, kábelekkel), valamint az IRBIS®3 alapszoftverrel és az IRBIS®3 online programmal együtt.

Kedvezményes termográfiai tanfolyam

Ügyfeleinknek a VarioCAM HD head hőkamerák sikeres alkalmazásához a Magyar Mérnöki Kamara által akkreditált, háromnapos – a termográfia alapjairól szóló – tanfolyamunk árából kameránként egy fő részére 100 %-os kedvezmény nyújtásával járulunk hozzá.

Vegye igénybe tanfolyamunkat még hőkamera vásárlása előtt!

A tanfolyami kedvezményeket utólag is jóváírjuk Önnek. Segítünk Önnek alkalmazásához legjobban illeszkedő hőkamera kiválasztásában több évtizedes tapasztalatunkkal, elméleti és gyakorlati felkészítéssel.

A tanfolyamunkat a weboldalunkon meghirdetett időpontokban veheti igénybe.

További információk

Adatátvitel

Legjobb geometriai felbontás

Védettség

Üzemi hőmérséklet

Termikus felbontás

Riasztás

Képfrissítési frekvencia (max.)

Legnagyobb méréstartomány (min.)

Legnagyobb méréstartomány (max.)

Legnagyobb látómező (szél. x mag.)

Kivitel

Autofókusz

Képfrissítési frekvencia

Képfelbontás (max.)

Interfészek (adat/videó/vezérlés)

, , , , , ,

Hűtés

Hullámhossz

Detektor

Cserélhető lencsék választéka

, ,

Belső szűrők

Automatikus mentés

Videokimenet