Guide IrAnalyzer Hőképkezelő szoftver

Guide IrAnalyzer Hőképkezelő

hőkép-megjelenítés fényképre való vetítés hőmérséklet-értékelés jegyzőkönyv-készítés

Cikkszám: guide-iranalyzer-hokepertekelo-jegyzokonyv-keszito-szoftver Kategóriák: , ,

Leírás

Guide IrAnalyzer Hőképkezelő szoftver – Hőképkezelő és -kiértékelő PC-szoftver

Guide IrAnalyzer Hőképkezelő szoftver – Alapvető programfunkciók

A Guide IrAnalyzer egy sokoldalú, 32-bites, MS Windows ® XP/Vista/Win7 és újabb verziói alatt futtatható hőképmegjelenítő- és kiértékelő program. A program a BritIR, MobIR és EasIR hőkamerák tartozéka. A szoftver képes *.iri, vagy más szabványos (pl. *.jpg) hőkép­formátumú kép olvasására és kezelésére, az eltárolt hőképek többféle kiértékelését is lehetővé teszi.. A szoftver rendelkezik egy kifejezetten könnyen kezelhető, többnyelvű, ergonomikus szempontok alapján kifejlesztett felhasználói felülettel, amely a felhasználó által beállított nyelven futtatható.

Megjelenítési funkciók

A Guide IrAnalyzer szoftver megjelentési és hőkép-kiértékelési funkciók lefedik a legtöbb termográfiai alkalmazás igényeit, könnyen áttekinthetőek és hatékony, gyors munkavégzést tesznek lehetővé: könnyen kezelhető, többnyelvű (akár magyar) felhasználói felület hőkép-megjelenítés színoptimalizálással VGA-képernyőn és nyomtatón színskálaváltás 9 előre definiált színpaletta segítségével szabadon választható vagy automatikus hőmérséklet-skálázás hőképfeldolgozás: nagyítás (ZOOM), forgatás, stb. hőképek kezelés digitális szűréssel (12 szűrő) hőképek, vizuális képek és kompozit (vizuális + hőkép) megjelenítése egyidejűleg külső eszközök csatlakoztatása.

Mérési és kiértékelési funkciók

A Guide IrAnalyzer szoftver hőkép-kiértékelési funkciója lefedi a legtöbb termográfiai alkalmazás igényeit: kézi vagy automatikus (utólagos) hőmérséklettartomány-kiválasztás hőmérséklet fizikai egységének kiválasztása (°C vagy °F) teljes felületű, részterületű illetve pontszerű emissziókorrekció környezeti hőmérséklet és transzmisszió korrekció emissziótényező meghatározása hőkép alapján vízszintes és függőleges hőmérsékletprofilok ábrázolása változatos kiértékelési objektumok (vonal, négyszög, ellipszis, sokszög) hőkép illetve a mérőfelület min/max-pontjainak automatikus megjelenítése hőmérsékletgörbék megjelenítése szabadon elhelyezhető vonalak mentén További képesség csatlakoztatott hőkamera esetén: hőkamera-távvezérlés és távlekérdezés USB interfészen keresztül.

Exportálás és jegyzőkönyvezési funkciók

A Guide IrAnalyzer szoftver tartalmaz egy MS Office ® -alapú (2000 vagy újabb verzió szükséges hozzá) beszámoló-generátort, amellyel a hőkép- kiértékelések és beszámolók gyorsan, kényelmesen elkészíthetőek illetve kinyomtathatóak. A Guide IrAnalyzer szoftverrel gyorsan és kényelmesen elkészíthető az elvégzett termográfiai mérések igényes kivitelű beszámolója: hőképek exportálása bmp-, jpg-formátumba vagy xls-be, txt-be hőmérsékletgörbék exportálása *.bmp, *.jpg-formátumba beépített beszámolókészítő programmodul (MS Office ®-alapú) látható kép beillesztéssel és előkészített megjegyzésmezőkkel közvetlen nyomtatás a Windows ® alatt installált nyomtatókkal.