VarioCAM HDx ins./res. 650 Hordozható hőkamera, VarioCAM HDx ins./res. 645 Hordozható hőkamera, VarioCAM HDx inspect 625 Hordozható hőkamera, VarioCAM HD inspect 680/780 hordozható hőkamera, VarioCAM HD research 680/780 hordozható hőkamera, VarioCAM HD inspect 880/980 hordozható hőkamera, VarioCAM HD research 880/980 hordozható hőkamera

VarioCAM HD research 880/980 hordozható hőkamera

1024×768 / 2048×1536 pixel, max.240Hz, 20mK, -40…+1200°C (+2000°C) hang, videó, WiFi, lézertáv, GPS, EverSharp, ipar, épület, kutatás-fejlesztés

Cikkszám: variocam-hd-research-880-980-1024x768-2048x1536-profi-hokamera Kategóriák: , Címke:

Leírás

VarioCAM HD research 880/980 hordozható hőkamera – Professzionális valósidejű mobil hőkamera 3,15 Megapixeles hőképfelbontással

VarioCAM HD research 880/980 hordozható hőkamera – A német Jenoptik GmbH legújabb és legnagyobb teljesítményű terméke a VarioCAM HD hőkamera­család, mely igen jó minőségű, extra nagy felbontású hőképek valósidejű felvételét teszi lehetővé. A kapcsolható hardveres felbontásnövelő funkciójának (microscan eljárásnak) köszönhetően a VarioCAM HD 880 / 980 akár fénykép-felbontású – 3,15 millió valódi képpontos – hőképek rögzítésére is képes, ipari kivitele miatt pedig az egyik legstrapabíróbb hordozható hőkamera.

Tulajdonságok VarioCAM HD research 880/980 hordozható hőkamera

 • hűtés nélküli FPA-mikrobolométer érzékelő 7,5 … 14 μm
 • extra nagy, valós képfelbontás: 1024 x 768 képpont
  + mikro-scan: 2048 x 1536 képpont (3,15 Mpixel!) (VarioCAM HD research 980)
 • gyors valósidejű hőkép-felvétel:
  30 Hz: 1024 x 768 képpont
  60 Hz: 640 x 480 képpont
  120 Hz: 384 x 288 képpont
  240 Hz: 1024 x 96 képpont
 • extra magas termikus felbontás: 30 mK (opció: 20 mK)
 • széles hőmérséklet-tartományú kalibrálás: -40°C-tól 1200 °C-ig (opció: > 2000 °C)
 • hőképtárolás valósidejű belső memóriába vagy cserélhető SDHC-kártyára
 • valósidejű átvitel Gigabit-Ethernet, WiFi
 • beépített digitális vizuális videokamera (8 Mpixel)
 • kompozit kép- és videomegjelenítés (hőkép vetítése vizuális képre /egymásra illesztve/)
 • beépített lézermutató (hőképen való jelöléssel)
 • beépített digitális hangrögzítő, beépített GPS
 • TFT-kijelző (1280 x 800 pixel) + színes optikai kereső
 • EverSharp mélységélesség-növelő funkció
 • sok automatikus funkció (pl. autófókusz, riasztás)
 • vezeték-nélküli távvezérlés és PC-adatátvitel (WiFi)
 • opciós optikák: nagy látószögű, normál-, teleobjektív, előtétlencsék stb.
 • professzionális termográfiai kiértékelő PC-szoftver

Strapabíró mobilitás

A kézreálló, igen ergonomikus kialakítású VarioCAM HD research hőkamera elsősorban ipari körül­ményű mobil alkalmazások szempontjainak megfelelően lett kifejlesztve: egy kézzel is könnyen kezel­hető, teljes felszereléssel is csak 1,7 kg az összsúlya. A strapabíró könnyűfém-tokozásának (IP54-es védettséggel) köszönhetően még a legzordabb körülményeknek is ellenáll. Az alkalmazott legmo­dernebb Li-Ion-akkumulátorokkal akár 3 óráig is folyamatosan üzemeltethető egyetlenegy feltöltéssel.

Kezelés, beépített funkciók

A VarioCAM HD hőkamera kezelése felhasználóbarát elrendezésű kezelőgombokkal és beépített joystickkal történik, így minden funkció gyorsan elérhető a könnyen áttekinthető és logikus felépítésű – magyar nyelvű – menürendszer révén. Számtalan automatikus funkció segíti a hőképfelvételek gyors és kényelmes készítését, a munkát még egyszerűbbé és hatékonyabbá téve.

További segítséget ad a gombnyomással aktiválható 32-szeres (folyamatos) digitális nagyítás, a kompozit képmegjelenítés (hőkép és vizuális kép egyidejű megjelenítése), az automatikus funkciók (pl. autófókusz, autóriasztás, autómentés), a beépített hangrögzítő és az integrált GPS-interfész.

Hőképtárolás, távvezérlés

A 16 Bit-es hőképadatok tárolása cserélhető SDHC-memóriakártyán történik vagy a beépített adatinterfésszel (WiFi) valósidejű gyorsasággal PC-re is továbbítható. A Gigabit-Ethernet, DVI-D ill. C-Video interfészek révén a hőkamerán megjelenített hőképek egyidejűleg (élőben) más képmegjelenítő eszközön, valamint a hőképek ill mérési adatok Ethernet-Gigabit vagy WiFi interfészen keresztül PC-n vagy Notebookon is megtekinthetők. Ezen túl a hőkamera élőben (Online) kábeles kapcsolattal (Gigabit-Ethernet ill. USB2) ill. vezeték nélkül (WiFi) is távvezérelhető.

PC-szoftver

Az InfraTec által kifejlesztett nagyteljesítményű és sokoldalú, 32-bites, Windows XP/Vista/Win7…Win10 alatt futtatható termográfiai IRBIS® -szoftvercsalád különösön az ipari alkalmazásokhoz van kifejlesztve. A szoftver alapcsomagja (a hőkamerák tartozéka) a tárolt hőképek kiértékelésére és a képdokumentálásra alkalmas IRBIS® view alapprogramot, valamint egy könnyen kezelhető grafikus hőkép-böngészőt. A hőképsorozatok részletes kiértékelésére (pl. videók készítésével, hőképgalériák megjelenítésével), valamint a felvételek adatai utólagos professzionális feldolgozására az opcionális IRBIS®3 plus, ill. IRBIS®3 professional szoftvercsomagok nyújtanak lehetőséget.

A fenti hőkamerákat komplett rendszerként forgalmazzuk, tehát az összes tartozékkal, valamint az IRBIS® view kiértékelő és IRBIS®3 online vezérlő/adatátvitelű szoftverrel együtt.

Kedvezményes termográfiai tanfolyam

Ügyfeleinknek a VarioCAM HD hőkamerák sikeres alkalmazásához a termográfia alapjairól szóló tanfolyamunkkal igyekszünk segítséget nyújtani, amihez kameránként egy-egy fő részére 100%-os tanfolyamdíj-kedvezményt is biztosítunk.

Vegye igénybe tanfolyamunkat még hőkamera vásárlása előtt!

A tanfolyami kedvezményeket utólag is jóváírjuk Önnek. Segítünk Önnek alkalmazásához legjobban illeszkedő hőkamera kiválasztásában több évtizedes tapasztalatunkkal, elméleti és gyakorlati felkészítéssel.

A tanfolyamunkat a weboldalunkon meghirdetett időpontokban veheti igénybe.

További információk

Adatátvitel

Legjobb geometriai felbontás

Legkisebb pixelfelbontás

Legnagyobb látómező (szél. x mag.)

Legnagyobb méréstartomány (max.)

Legnagyobb méréstartomány (min.)

Lézeres távolságmérés

Lézermutató

Képfrissítési frekvencia (max.)

Legjobb termikus felbontás

Mérőfelület

Min./max. pontkijelzés

Riasztás

Színpaletta

Távvezérlés

Termikus felbontás 30°C-on

Üzemi hőmérséklet

Videokimenet

Mérőpont

LED megvilágítás

Hőképvideó

Különbség-hőkép

Automatikus mentés

Cserélhető lencsék választéka

, , , ,

Detektor

Digitális hangrögzítő

Dinamikus-felbontás növelés

EverSharp

GPS-vevő

Autofókusz

Hisztogram

Hőmérsékletprofil

Hullámhossz

Izoterma

Képfelbontás (max.)

Képfrissítési frekvencia

Kivitel

Kompozit megjelenítés

Vizuális képrögzítés

Érdekelhetnek még…