MaintTech CXSpectra rezgésanalizáló szoftver

MaintTech CXSpectra rezgésanalizáló szoftver

rezgésdiagnosztikai szoftver MaintTech spektrumanalizálókhoz

Leírás

MaintTech CXSpectra rezgésanalizáló szoftver

MaintTech CXSpectra rezgésanalizáló szoftver egy könnyen kezelhető, magyar nyelvű, Windows XP / Vista / Windows7 alapú adattároló és kiértékelő rezgésdiagnosztikai PC-szoftver a MaintTech CX-Balancer és CXM-Analyzer típusú kéziműszerekhez.

CXSpectra programmal nagyon egyszerűen készíthetők új adatbázisok, például mintagépek és gépcsoportok másolásával, átszerkesztésével. Szinte egy gombnyomással elkészíthetők az adatgyűjtést szolgáló mérőutak is. A könnyebb eligazodás érdekében a gépek ábrái ill. valódi fényképei grafikus fájlként illeszthetők be az adatbázisba.
CXSpectra egy-egy mérőponton akár négy különböző csapágyat is értelmezhet. A szoftverrel szállított csapágyadatbázis több mint 5000 – Európában használatos – csapágy hibafrekvenciáit tartalmazza. Amennyiben valamilyen gyártó vagy különleges csapágytípus mégsem szerepelne az adatbázisban, az ismert geometriai méretek alapján a program pillanatok alatt kiszámolja a hozzá tartozó hibafrekvenciákat, így korlátok nélkül és gyorsan bővíthető a csapágyadatbázis.
CXSpectra rezgéselemző funkciói között több spektrum, időjelek, trendek, vízesésdiagramok, felfutás-/leállásvizsgálatok  fázisszög/amplitudógörbei és más grafikonok egyidejű megjelenítése és összehasonlítása lehetséges.
SpectraPro diagnosztikai programmal a rezgésspektrumok és időjelek kiértékelése egyszeres, illetve többszörös kurzorokkal támogatott, a további kiértékelésekhez több szolgáltatás is elérhető, melyeknek menülistája a jobb egérgomb megnyomásával helyzettől függően előhívható. Időmegtakarítás céljából a leggyakrabban használt funkciók a felső ikonsoron – a felhasználó által szerkeszthető módon – is megtalálhatók.

CXSpectra programban egyidejűleg aktiválhatók a spektrumok, az időjelek, a trendek, valamint a karbantartási jegyzetek is. A trendek adatpontjaira kattintva eljuthat a hozzárendelt spektrumokhoz ill. más adatokhoz.

Az effektívértékek kiértékeléséhez az ISO2372 alapján készített segédtáblázat nyújt segítséget, a csapágyállapot-jellemző értékeléséhez a gombnyomásra előhívható tapasztalati csapágyállapot-segédábra nyújt támaszt. A felhasználó által (az adatbázis szerkesztése során) definiált határértékek is kijelzésre kerülnek: az adatbázis-struktúrában lévő adatok, illetve a trendekben szereplő mérések, valamint a trendek hátterének színei a beállított határértékeknek megfelelően változnak – így „ránézésre” azonnal szembetűnnek a kritikus mérőhelyek, illetve időpontok.

A hibafrekvencia-menüablak segítségével a spektrumba vonalként berajzolhatók a különböző eredetű hiba-frekvenciák és többszöröseik, illetve oldalsávos modulációik. A SpectraPro felkínálja ezt a szolgáltatást például szíjhajtás-, fogaskerék- és villanymotorhibák, valamint csapágyhibák felismeréséhez. További kiértékelési segítséget nyújt a „frekvencialista” funkció, mely a spektrumban szereplő összes csúcsot (nagyságuk szerint rendezve) az adatok alapján valószínűsített diagnózissal együtt feltünteti.

CXSpectra diagnosztikai program a dokumentáláshoz is hatékony segítséget nyújt automatikus beszámolók készítésével. A „Spektrum beszámoló” például dokumentálja a mindenkori spektrumot – számszerűen a fent említett frekvencialista formájában és magával a spektrum ábrájával grafikusan is. Amennyiben csak egy rövid – összefoglaló – beszámolóra van szükség, az „adatgyűjtés-beszámoló” automatikusan listázza a legutóbbi adatgyűjtés eredményeit, külön feltüntetve a határérték-túllépéseket és a legnagyobb csúcsokat a feltételezhető magyarázatukkal együtt. A beszámolók bármikor kinyomtathatók vagy szerkesztésre Word-be exportálhatók. A CXSpectra összes automatikus beszámoló-funkció mintasablonja magyar nyelvű!

MaintTech CXSpectra rezgésanalizáló szoftver rendszerkövetelményei:

Hardver:
CPUPentium (ajánlott: 200MHz vagy gyorsabb)
HDD500MB vagy több (ajánlott: min. 200 MB szabad kapacitás)
RAM32Mbyte vagy több (ajánlott: min 64 MB)
Grafika1024 x 768, 256 szín vagy több
Operációs rendszer:WindowsNT, Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Kommunikációs port:Egy szabad USB-port az CX-Balancer ill. CXM-Analyzer kéziműszer csatlakoztatására.