Mérnöki szaktanácsadás

Mérnöki szaktanácsadás

Mérnöki szaktanácsadás. Amennyiben úgy érzi, hogy valamely üzemviteli, rezgésdiagnosztikai, méréstechnikai vagy műszeres probléma hosszú ideje nyomasztja, az eddigi megoldásokra tett kísérletek inkább helyben járásnak tűnnek, vagy „csak” egyszerűen nem tud – idő ill. szakember hiányában – a feladatmegoldásra koncentrálni, keressen fel bennünket bizalommal.

Megítélésünk szerint mai rohanó világunkban fölösleges – és természetesen lehetetlen – mindenkinek végigjárni képzettségétől eltérő szakterületen a tapasztalatszerzés rögös, sokszor kínlódásokkal teli útját. A megfelelő szakemberek – feltétlenül szükséges mértékű – bevonásával jelentős mennyiségű idő és energia takarítható meg. A mérési szakértői tevékenységeinken túl kínálunk önnek egy problémaorientált szolgáltatást, melynek keretében nem csak egy-egy részfeladat megoldása a cél, hanem teljeskörű, minden részletre kiterjedő, a lehetőségek szerint optimalizált megoldás.

Szakmai hátterünk

Munkatársaink magasan kvalifikált, több évtizedes gyakorlattal rendelkező elismert rezgésdiagnosztikai mérnökök VAT1 és VAT2 vizsgával ill. németországi és amerikai gépdiagnosztikai képesítéssel. Gyakorlati tapasztalataikat az ipar különböző – a gyógyszeripartól a papíriparon át az energetikai szektorig – területein gyűjtötték be. Jelen voltak és aktívan közreműködtek rengeteg különböző nagyságrendű, bonyolultságú probléma megoldásában. Foglalkoztak turbógépcsoportok alapozási hibáinak feltárásától kezdve, csővezeték rendszerek nyomvonalának optimalizálásán, csavarlehúzó gépen belüli precíziós mérőművek kialakításán keresztül forgógépek gyártósori végellenőrző rendszerének kiépítéséig számos feladattal. Ezen felül rendelkezünk a termográfia területén a legmagasabb szintű, nemzetközileg elismert Termográfia Level-3 akkreditálással, melyet hazánkban jelenleg még senki más nem érte el.

A szolgáltatás főbb elemei

A mérnöki szolgáltatásunk és tanácsadói tevékenységünk minden esetben alkalmazkodik megrendelőnk igényeihez, de az alábbiakban – a figyelem felkeltése érdekében – néhány fontosabb elemét röviden ismertetjük.

A feladat ill. probléma pontos felmérése. Ki ne tudná, hogy egy – pl. ismeretek hiányában – rosszul meghatározott feladat mennyi vesződéssel járhat. Épp elég, hogy a „valós” problémát meg kell oldanunk, nem hiányoznak a fölösleges kitérők, „vakvágányok”.

Információgyűjtés, -értékelés – megrendelővel közösen. Az adott feladat megoldásának legfontosabb eleme. A hangsúly a „közös”-ön van. Számtalanszor előfordul ugyanis, hogy a megoldás a megrendelő szakembereiben „van” – mivel komoly ismeretük és tapasztalatuk van a témában -, csak nem tudnak kilépni a megszokott körből. Szakembereink eddig felhalmozódott ismereteik, tapasztalataik, probléma-megoldás orientált szemléletük segítségével hatékonyan tudják segíteni a feladatmegoldás folyamatát.

A feladat megoldása. Amennyiben az előző elemnél nem ér véget tevékenységünk, természetesen folytatjuk munkánkat a tervezésen keresztül a megvalósításig.

A szolgáltatás területei

A fentiek alapján nehéz lenne teljes listát adni arról, hogy mérnöki szolgáltatásunkat, tanácsadó tevékenységünket mely területekre ajánljuk. Tehát a teljesség igénye nélkül:

  • ipari méréstechnika, érzékelők, távadók
  • rezgés- és villanymotor-diagnosztika
  • egyedi és rendszerszintű géprezgésvédelem
  • termográfiai mérések, analízisek
  • forgógépek gyártósori végellenőrzése (villamos és mechanikai)
  • gépalapok, épületszerkezetek

Mérnöki szaktanácsadás szolgáltatásunk alapja mérnökeink több évtizedes folyamatos kihívásokkal tűzdelt tapasztalata, felhalmozódott ismeretanyaga, melyek jól kamatoztathatók az újonnan felmerülő feladatok megoldásában. Önnél felmerül a probléma, mi – természetesen önökkel szorosan együttműködve – megkeressük az optimális megoldást.

Felszereltségünk, műszereink

Kiemelkedő terjedelmű és színvonalú, saját tulajdonú, állandó felszereltségünk révén úgy gondoljuk, joggal állíthatjuk: cégünk nemcsak Magyarország, hanem Európa egyik legjobban és legkorszerűbben felműszerezett mérnöki szolgáltatásokat nyújtó szakértői cége. Eleve sok olyan műszerrel és berendezéssel rendelkezünk, amely egyedülálló képességekkel bír, de folyamatosan frissítjük és bővítjük is a műszerparkunkat. Tekintse meg jelenlegi felszereltségünkbe tartozó eszközeinket, és győződjön meg fenti állításunk igazáról!