Diagnosztikai mérés, szakértés

Diagnosztikai mérés, szakértés

Rezgésdiagnosztikai szolgáltatás

A gépdiagnosztika (géprezgés analízis) alkalmazását alapvetően az állapotfüggő ill. megbízhatóság alapú gépkarbantartás megszervezése érdekében javasoljuk.

További információk

Gépmozgás-animáció szolgáltatás

A gépmozgás animáció a rezgésdiagnosztikai vizsgálatok hatékony (és látványos) kiegészítéseként, vagy különálló vizsgálati módszerként is alkalmazható. Leginkább tartószerkezetek, alapozások szerkezeti hibái, gyengeségei, törései és rezonanciái mutathatók ki vele.

További információk

Termográfiai szolgáltatás

A hőképfelvételek készítése (termográfia) egy nagyon sokoldalú mérési eljárás. Találunk hőkamerás méréseket és felügyeleti megoldásokat szinte minden iparágban, az építészetben, a gyógyászattól a honvédségig ill. a rendőrségnél és a tűzoltóságnál.

További információk

BlowerDoor épület-légszigetelési vizsgálat

Napjainkban mindinkább előtérbe kerülnek az energiatakarékosság szempontjai, tekintettel az energiahordozók (pl. földgáz, kőolaj) forrásainak belátható időn belüli kimerülésére és az ebből adódó erőteljes energiaár-növekedésre. Ez a tény, valamint a környezetvédelmi szempontok fontossága késztet minél energiatakarékosabb épületek építésére és a régebbi ingatlanok megfelelő felújítására, kijavítására, modernizálásra.

További információk

Ultrahangmérési szolgáltatás

Az ultrahang mérésével számtalan eszköz és berendezés állapota ill. működése megvizsgálható. Forgógépek esetén ennek alapja, hogy pl. a csapágyak az állapotuktól és a kenésüktől függően olyan magas frekvenciájú rezgésekkel üzemelnek, melyek frekvenciatartománya kezdődő hibák ill. elégtelen kenés esetén épp az ultrahang tartományába esik. 

További információk

Villanymotoranalízis szolgáltatás

Amennyiben villamos eredetű hiba lép föl, akkor az egyenlőtlen eloszlású elektromágneses tér kialakulásához vezet. Ennek következtében az egyes gépelemek nagyobb, aszimmetrikus ill. időben erősen változó mechanikai terhelésére kell számítani. Ez pedig rezgésként ill. a tápáramban vagy a villamos térben megjelenő jelenségként üzem közben (bontás nélkül) mérhető, diagnosztizálható.

További információk

Sokcsatornás mérési szolgáltatás

Diagnosztikai szempontból hihetetlen jelentősége van az azonos időben, sok csatornán végzett méréseknek. E speciális mérések kivitelezésére csak a hordozható, feladatorientáltan felkészített sokcsatornás műszerek alkalmasak. A módszer alkalmazásával új dimenziók nyílnak mind a mérések gyakorlati kivitelezésében (egyszeri gépindulás - „teljes körű” vizsgálat), mind a hibafeltárás, analizálás területén.

További információk