Commtest ASCENT Level-2/Level-3 diagnosztikai szoftver

Commtest ASCENT Level2profi gépdiagnosztikai szoftver, Commtest rezgésanalizálókhoz

Cikkszám: commtest-ascent-level-2-diagnosztikai-szoftver-commtest-muszerhe Kategóriák: ,

Leírás

Az ASCENT egy magyar nyelvű, Windows-alapú adattároló, kiértékelő rezgésdiagnosztikai PC-szoftver, mely szerves része a vb Series készülékeknek. Arra tervezték, hogy a legegyszerűbb kezelhetőség mellett a legátfogóbban elérhetők legyenek a rezgésanalizáló funkciók, valamint az archivált adatok. Az ASCENT professzionális rezgéselemző munkaterületén megtalálhatók a legkedveltebb analízisekhez szükséges diagnosztikai eszközök.

Az ASCENT egyszerű és nagyteljesítményű felhasználói felülettel rendelkezik, amelyen sokféle felhasználóbarát Windows-szolgáltatás biztosítja az azonnali hozzáférést a mindennapi funkciókhoz.

Három grafikai megjelenítés – egymásra helyezett, vízesés- és egyszerű spektrum-megjelenítés – a mérési adatok könnyed, áttekinthető megjelenítését nyújtja. A kurzor mutathatja a kiválasztott frekvenciát, annak harmonikusait, vagy oldalsávjait. Az időjelek megjelenítése automatikusan kapcsolható a spektrumokhoz. A nagyítás és széthúzás nagyon egyszerűen – egérkattintással – elvégezhető. A felfutási- és lefutási tesztek gyorsan és hatékonyan analizálhatók a vízesés-diagramok segítségével..

Az ASCENT programban a burkológörbe-, csúcsérték- vagy rezgésszintalapú riasztási sávok könnyen előállíthatók és módosíthatók. Százalékalapú küszöbérték beállítással automatikusan, illetve egérkattintással – kézzel – hozhatók létre a riasztási határok. A riasztási határok könnyedén módosíthatók a numerikus billentyűzet révén vagy az egérrel a „fogd és vidd” módszerrel.
Az ASCENT jelzés-beszámoló funkciója tudósít az adatbázisban szereplő gépek állapotáról. Arra is felhívja a figyelmet, hogy melyek azok a berendezések, amelyeken nem volt aktuális mérés. Az utolsó adatgyűjtés típusú jelentés megmutatja az adatbázisban rögzített szélessávú rezgésszinteket és százalékos változásukat az előző méréshez képest. Mindegyik beszámoló egy kattintásra akár Word® szövegszerkesztőbe is exportálható

Az ASCENT programban a burkológörbe-, csúcsérték- vagy rezgésszintalapú riasztási sávok könnyen előállíthatók és módosíthatók. Százalékalapú küszöbérték beállítással automatikusan, illetve egérkattintással – kézzel – hozhatók létre a riasztási határok. A riasztási határok könnyedén módosíthatók a numerikus billentyűzet révén vagy az egérrel a „fogd és vidd” módszerrel.

Az ASCENT jelzés-beszámoló funkciója tudósít az adatbázisban szereplő gépek állapotáról. Arra is felhívja a figyelmet, hogy melyek azok a berendezések, amelyeken nem volt aktuális mérés. Az utolsó adatgyűjtés típusú jelentés megmutatja az adatbázisban rögzített szélessávú rezgésszinteket és százalékos változásukat az előző méréshez képest. Mindegyik beszámoló egy kattintásra akár Word® szövegszerkesztőbe is exportálható.

CBDb – Commtest csapágyadatbázis
Nagy, de könnyen kezelhető csapágyadatbázis, mely különféle gyártók töb mint 30.000 csapágyának hibafrekvenciáit tartalmazza.

Lépés egy új csúcsra

Az ASCENT-Level 2 a rezgéselemző eljárások által kínált lehetőségek tejles kiaknázására lett megtervezve. Amennyire lehet, könnyűvé teszi a karbantartási mérnök és rezgésdiagnoszta életét, függetlenül a tapasztalatuktól. Az idő pénz, így fontos, hogy az ASCENT-Level 2 maximális termelékenységet biztosít. Kezdő felhasználók hasznos, intuitív eszközöket találnak, melyek képessé teszik őket a program magabiztos, eredményes használatára a rezgéselemzés és -analízis folyamán. Tapasztalt szakértők és „főállású” rezgésdiagnoszták élvezni fogják, hogy az időt-megtakarító funkciók mennyire segítik több száz spektrum közül gyorsan megtalálni a szükséges információkat. Az ASCENT-Level 2 a következő fontos képességekkel bővíti az Ascent szoftvert:

Proven Method – a Technical Associates bevált gépdiagnosztikai módszere

A Technical Associates műszaki egyesület bevált módszerének 4. kiadása (Technical Associates’, The Proven Method, 4th Edition) beépítésre került a szoftverbe. Néhány egérkattintás segítségével máris riasztási sávokat, valamint mérési beállításokat hozhat létre a mérendő berendezésre vonatkozóan.

ISO 2372, ISO 10816

Ezek a rezgésdiagnosztikai szabványok beépítésre kerültek az ASCENT-Level 2 szoftverbe. Néhány egérkattintás és a mérendő gép mérési pontjait a nemzetközi ISO szabvány szerinti rezgésszint-elemzéshez állította be.

Személyre szabható SQL/HTML jelentések

A felhasználó saját szükségleteire szabott jelentéseket készíthet egy nagyteljesítményű SQL/HTML alapú beszámológenerátor segítségével. Az alapjelentések teljes forráskódja a saját jelentések elején megtalálható.

Magasszintű analízis-eszközök

A frekvencia alapú időjelanalízis („Frequency Based Waveform Analysis”) és a részleges időjelanalízis („Partial Waveform Analysis”) funkciók innovatív segédeszközök az időjelalapú mérések analíziséhez.

Ascent Level-3

Az Ascent Level-3 a vbOnline 16- ill. 32-csatornás telepített gépdiagnosztikai rendszer vezérlését, parametrizálását és adatainak magas szintű kiértékelését szolgálja.