Események betöltése

Következő Események

Események keresése és nézet választás

Esemény nézet navigáció

2021 szeptember

Aktív termográfia elmélete és gyakorlata

szeptember 30. | 10:00 - 17:00
OnLine (ZOOM) Magyarország + Google Térkép

Az aktív termográfia OnLine előadás célja, hogy bemutassa a hallgatóknak az aktív termográfia alapjait, ismertesse az eljárás kutatási és technológiai alkalmazás lehetőségeit, felhívja a figyelmet a valós korlátokra és a betartandó mérési (környezeti) feltételekre. Az előadás részletesen ismerteti a fizikai és méréstechnikai alapokat, melyek révén az aktív termográfia akár roncsolásmentes anyagvizsgálati célokra is alkalmazható.

Tudj meg többet »

2021 október

Gépmozgás-animáció (gépek, alépítmények, tartószerkezetek)

október 7. | 10:00 - 17:00
OnLine (ZOOM) Magyarország + Google Térkép

A gépmozgásanimáció rendkívül nagy segítséget nyújt gépek, gépszerkezetek, csővezetékek, akár komplett épületek mechanikai hibáinak felderítésében, mivel az eljárás lelassítva, felnagyítva láthatóvá teszi a gépelemek valós rezgéseit. A szakmai OnLine-előadás megismertet a módszer alkalmazásával a modellalkotástól a mérési módszereken át az animáció kiértékeléséig.

Tudj meg többet »

Termográfiai alapok

október 12. | 10:00 - október 14. | 17:00
OnLine (ZOOM) Magyarország + Google Térkép

Az OnLine-előadás bevezeti a résztvevőket a termográfia alapjaiba, ismerteti az eljárás lehetőségeit, valamint felhívja a figyelmet a valós korlátokra. Az előadás részletesen tárgyalja a fizikai alapokat, melyek ismerete nagyban megkönnyíti a hőképek szakszerű elkészítését és kiértékelését, valamint hathatós segítséget ad hőkamera beszerzést tervezőknek a megfelelő, az elvégzendő feladatra ténylegesen alkalmas készülék kiválasztásához.

Tudj meg többet »

Légi termográfia elmélete és gyakorlata

október 21. | 10:00 - 17:00
OnLine (ZOOM) Magyarország + Google Térkép

A légi termográfiája című szakmai OnLine előadás bevezeti a hallgatókat a termográfia alapjaiba, ismerteti az eljárás repülő eszköz segítségével történő alkalmazásának lehetőségeit, valamint felhívja a figyelmet a valós korlátokra és a betartandó mérési (környezeti) feltételekre. A szakmai előadás tárgyalja azokat a fizikai alapokat, melyek figyelembe vétele feltétlenül szükséges a "légi" hőképek szakszerű elkészítéséhez és kiértékeléséhez.

Tudj meg többet »

Épület-termográfia elmélete és gyakorlata

október 28. | 10:00 - 17:00
OnLine (ZOOM) Magyarország + Google Térkép

Az épület-termográfia OnLine előadás célja, hogy bemutassa a hallgatóknak a termográfia alapjait, ismertesse az eljárás épületdiagnosztikai lehetőségeit, felhívja a figyelmet a valós korlátokra és a betartandó mérési (környezeti) feltételekre. Az előadás részletesen ismerteti a fizikai alapokat, melyek szükségesek a hőképek szakszerű elkészítéséhez és kiértékeléséhez.

Tudj meg többet »

2021 november

Villamos- és ipari berendezések termográfiája

november 4. | 10:00 - 17:00
OnLine (ZOOM) Magyarország + Google Térkép

A villamos és ipari berendezések termográfia című OnLine előadás bevezeti a hallgatókat a termográfia alapjaiba, ismerteti az eljárás villamos, ipari és gépészeti lehetőségeit, felhívja a figyelmet a valós korlátokra és a betartandó mérési (környezeti) feltételekre. Az előadás tárgyalja azokat a fizikai alapokat, melyek figyelembe vétele feltétlenül szükséges a villamos és ipari berendezésekkel kapcsolatos hőképek szakszerű elkészítéséhez és kiértékeléséhez.

Tudj meg többet »

Rezgésdiagnosztika alapok

november 9. | 10:00 - november 11. | 17:00
OnLine (ZOOM) Magyarország + Google Térkép

A "Rezgésdiagnosztikai alapok" című szakmai OnLine-előadás segítséget nyújt az egyszerű kéziműszerrel mért rezgésadatok szakszerű kiértékelésétől a rezgésspektrumok professzionális elemzéséig. Részletesen tárgyalja a leggyakoribb hibák jelentkezésének rezgésjellemzőit, alaposan körüljárja többek között a csapágyhiba detektálást, a villanymotorok hibáit, a kiegyensúlyozást, valamint a tengelyvonal-beállítást.

Tudj meg többet »

Lézeres gépbeállítás elmélete és gyakorlata

november 18. | 10:00 - 17:00
OnLine (ZOOM) Magyarország + Google Térkép

A lézeres gépbeállítás OnLine előadás az iparban leggyakrabban jelentkező gépbeállítások szakszerű elvégzéséhez nyújt elméleti és gyakorlati áttekintést. Az elméleti alapokon keresztül részletesen tárgyalja a tengelyvonal-beállítás különböző módszereit, bemutatja a korszerű tengelyvonal és szíjhajtás-beállítás eszközeit, valamint betekintést nyújt a lézeres egyenesség, párhuzamosság és síkhelyesség vizsgálatokba.

Tudj meg többet »

Rezonanciák felfedezése és kiküszöbölése

november 25. | 10:00 - 17:00
OnLine (ZOOM) Magyarország + Google Térkép

Az OnLine előadás a fizikai alapok megfelelő részletességű ismertetésén keresztül megérteti a rezonancia jelenségét. Az elmélet révén pedig értelmezhetővé válnak a rezonanciák kimutatására, valamint elkerülésére ismertetett módszerek. Az ismeretek alátámasztását a gyakorlatból vett - a szokványostól eltérő - példák, valamint a kifutásméréstől az impulzuskalapácsos mérésekig terjedő számtalan mérés bemutatása garantálja.

Tudj meg többet »

2021 december

Dinamikus kiegyensúlyozás elmélete és gyakorlata

december 9. | 10:00 - 17:00
OnLine (ZOOM) Magyarország + Google Térkép

Az OnLine-előadás részletesen taglalja a kiegyensúlyozáshoz (is) szorosan kapcsolódó fázisszög fogalmát, ismerteti az egy- és a kétsíkú egyensúlyozás vektoriális megoldását. Külön kitér a helyszíni és az egyensúlyozó padon végzett egyensúlyozásokra. Megismertet a kiegyensúlyozatlanság minősítéséhez elengedhetetlenül fontos maradó kiegyensúlyozás fogalmával, kiszámításának módjaival. A bemutató mind a helyszíni, mind a padi egyensúlyozás gyakorlati kivitelezését megismerteti.

Tudj meg többet »
+ Események exportálása